Voor deze 8 trends uit het ABN Amro Leisure sector rapport biedt BRIQ Bookings concrete oplossingen 

Door met digitalisering klantgerichte extra’s aan te bieden, kunnen dierentuinen op een andere manier hun omzet vergroten.  Parkbezoekers zijn bereid om extra te betalen voor een snellere toegang tot attracties, gepersonaliseerde souvenirs of parkeren dichtbij de ingang.

Tijd voor koffie?

BRIQ Bookings biedt oplossingen voor de digitale transformatie waar de leisure-sector nú voor staat. Wij zijn op zoek naar dierenparken die er klaar voor zijn om deze nieuwe kansen aan te pakken.

"Aanbieden extra’s goudmijn voor dierentuinen" 

Van korting naar upsells

De omzet kan sterker stijgen. Deels door minder kortingen in het hoogseizoen. En deels door –tegen betaling –extra services aan te bieden. Bezoekers vragen om vernieuwing van het aanbod in parken en daarom is de investeringsdruk groot. Groei in bezoekersaantallen en bestedingen rechtvaardigen nieuwe investeringen.

Dynamic pricing

Meer dan in Nederland wordt de drukte bij Amerikaanseattractieparken beïnvloedt door dynamic pricing. De prijs fluctueert dan binnen een bepaalde bandbreedte, gebaseerd op onder meer het seizoen en de weersverwachting. Doel is om hiermee de –voor het park -ideale drukte te realiseren. Nederlandseparken die de introductie van dynamic pricing verder uitstellen, doen er volgens ABN AMRO goed aan om minder “non-dated” tickets te verkopen.

Gasten bereid om te betalen

Acht op de tien bezoekers zijn bereid om extra te betalen voor ‘VIP-ervaringen’, zoalspersoonlijke communicatie, een snellere toegang tot attracties, premium attracties met beperkte toegang, culinaire extra’s, aanvullende online diensten, gratis WiFi en gepersonali-seerde souvenirs. Door deze extra’sapart te vermarkten, kan de klantervaring worden verbeterd en tegelijkertijdmeer omzet worden gegenereerd.

Denken vanuit de bezoeker

Een belangrijk uitgangspunt van de zoektocht naar extra diensten en inkomsten is de customer journey. Hoe kan deze nog snelleren prettiger worden ingericht? Welke drempels moeten worden weggenomen en zijn bezoekers bereid voor deze toegevoegde waarde te betalen?

Vooraf bezoek plannen

Nederlandse dierentuinen kunnen inspelen door gasten de mogelijkheid te bieden hun bezoek vooraf gedetailleerd te plannen en attracties te ‘reserveren’.

Premium experiences 

In het verlengde van speciale toegangsopties kiezen steeds meer attractieparken voor toevoeging van premium experiences naast de bestaande attracties. 

Ancillary revenues

Parken die online of mobiel de mogelijkheid bieden om een bezoek te plannen, hebben een streepje voor bij de moderne consument. Hier ligt dus een interessante mogelijkheid voor parken om aanvullende inkomsten te genereren.

Packagedeals die ticket en food combineren

In internationaal perspectief worden veel van de premium ervaringen georganiseerd rond de eettafel. Zo biedt Universal Studio’s in Singapore de mogelijkheid van een speciaal ontbijt, geserveerd door Bert, Ernie en andere figuren uit Sesamstraat.

De 8 belangrijkste kansen voor dierentuinen

uit het Sector update rapport van ABN AMRO

Het toevoegen van bezoekersgerichte extra’s
biedt talrijke mogelijkheden om bezoekers
een betere en meer gepersonaliseerde
ervaring te bieden.

Is jouw dierentuin klaar voor 2020?

VIP-ervaringen

Acht op de tien bezoekers zijn bereid om extra te betalen voor ‘VIP-ervaringen’, zoals persoonlijke communicatie, een snellere toegang tot attracties, premium attracties met beperkte toegang, culinaire extra’s, aanvullende online diensten, gratis WiFi en gepersonaliseerde souvenirs. Door deze extra’s apart te vermarkten, kan de klantervaring worden verbeterd en tegelijkertijdmeer omzet worden gegenereerd.

Denken vanuit de consument

Een belangrijk uitgangspunt van de zoektocht naar extra diensten en inkomsten is de customer journey. Hoe kan deze nog sneller en prettiger worden ingericht? Welke drempels moeten worden weggenomen en zijn bezoekers bereid voor deze toegevoegde waarde te betalen?

Kapitaalkrachtige bezoekers

Voor zijn zeer kapitaalkrachtige bezoekers organiseerde Disney begin dit jaar een Private Dining Experience. 21 Royal vond plaats in het Dream Suite-appartement van het Grand Californian Hotel & Spa, de voormalige privésuite van Walt en Lilian Disney. Daar kregen de 15.000 dollar betalende gasten een ‘epicurian dinner’ voorgeschoteld met zowel culinaire-als showelementen.

Tickets met tijdslots

Tickets met upsells

Gepersonaliseerde arrangementen


Alles door elkaar

BRIQ Bookings helpt met een digitale transformatie!

Je kunt bij BRIQ Bookings terecht voor meer dan alleen het verkopen van tickets. We denken mee vanuit de hele reis van jouw bezoeker en dus met het ontwikkelen van een eigen digitale strategie voor leisure.

Verkoop..

Informatie op deze website is eerder gepubliceerd in het insights rapport van ABN AMRO, geschreven door Stef Driessen, Sector Banker Leisure.

© 2018 BRIQ Bookings

Work together? Let’s talk together!