Door met digitalisering klantgerichte extra’s aan te bieden, kunnen dierentuinen op een andere manier hun omzet vergroten.

Parkbezoekers zijn bereid om extra te betalen voor een snellere toegang tot attracties, gepersonaliseerde souvenirs of parkeren dichtbij de ingang.


Voor deze trends uit het ABN Amro Leisure sector rapport biedt BRIQ Bookings concrete oplossingen.

Tijd voor koffie?

BRIQ Bookings biedt oplossingen voor de digitale transformatie waar de leisure-sector nú voor staat. Wij zijn op zoek naar dierenparken die er klaar voor zijn om deze nieuwe kansen aan te pakken.

Van korting naar upsells

De omzet kan sterker stijgen. Deels door minder kortingen in het hoogseizoen. En deels door –tegen betaling –extra services aan te bieden. Bezoekers vragen om vernieuwing van het aanbod in parken en daarom is de investeringsdruk groot. Groei in bezoekersaantallen en bestedingen rechtvaardigen nieuwe investeringen.

Dynamic pricing

Meer dan in Nederland wordt de drukte bij Amerikaanseattractieparken beïnvloedt door dynamic pricing. De prijs fluctueert dan binnen een bepaalde bandbreedte, gebaseerd op onder meer het seizoen en de weersverwachting. Doel is om hiermee de –voor het park -ideale drukte te realiseren. Nederlandseparken die de introductie van dynamic pricing verder uitstellen, doen er volgens ABN AMRO goed aan om minder “non-dated” tickets te verkopen.

Gasten bereid om te betalen

Acht op de tien bezoekers zijn bereid om extra te betalen voor ‘VIP-ervaringen’, zoalspersoonlijke communicatie, een snellere toegang tot attracties, premium attracties met beperkte toegang, culinaire extra’s, aanvullende online diensten, gratis WiFi en gepersonali-seerde souvenirs. Door deze extra’sapart te vermarkten, kan de klantervaring worden verbeterd en tegelijkertijdmeer omzet worden gegenereerd.

Premium experiences 

In het verlengde van speciale toegangsopties kiezen steeds meer attractieparken voor toevoeging van premium experiences naast de bestaande attracties. 

Packagedeals die ticket en food combineren

In internationaal perspectief worden veel van de premium ervaringen georganiseerd rond de eettafel. Zo biedt Universal Studio’s in Singapore de mogelijkheid van een speciaal ontbijt, geserveerd door Bert, Ernie en andere figuren uit Sesamstraat.

De belangrijkste kansen voor dierentuinen

uit het Sector update rapport van ABN AMRO

Het toevoegen van bezoekersgerichte extra’s
biedt talrijke mogelijkheden om bezoekers
een betere en meer gepersonaliseerde
ervaring te bieden.

Tickets met tijdslots

Tickets met upsells

Gepersonaliseerde arrangementen


Alles door elkaar

BRIQ Bookings helpt met een digitale transformatie!

Je kunt bij BRIQ Bookings terecht voor meer dan alleen het verkopen van tickets. We denken mee vanuit de hele reis van jouw bezoeker en dus met het ontwikkelen van een eigen digitale strategie voor leisure.

Verkoop..

Informatie op deze website is eerder gepubliceerd in het insights rapport van ABN AMRO, geschreven door Stef Driessen, Sector Banker Leisure.

© 2018 BRIQ Bookings

Work together? Let’s talk together!